Nieuws

5x Microsoft Edge en Intune

Microsoft heeft Edge niet alleen in een geheel nieuw jasje gestoken, maar ook de hele programmatuur gewijzigd en deze gebaseerd op Chromium van Google (daarop is toevallig Google Chrome ook op gebaseerd). Deze browser kennen we allemaal en heeft zichzelf al meermaals in de praktijk bewezen. Nu hoor ik je denken; “Als de code al bestond, is er toch niks nieuws aan Edge?”
Het antwoord hierop is zowel ja als nee…

Extensies en add-ons

Heel veel functies en compatibiliteit die we van Chrome gewend zijn, zijn nu óók in de Edge browser terugvinden. Zo is er ondersteuning voor Extensies, zoals AdBlocker en blijft de ondersteuning van websites met actieve content dagelijks groeien. Het voornaamste voordeel van Edge in een Intune-omgeving is dat extensies en add-ons vanuit Intune centraal kunnen worden uitgerold naar (alle) apparaten van de organisatie. Dat scheelt voor zowel beheerder als de eindgebruiker.

Integratie & Performance

Waar Edge zijn echte voorsprong vandaan haalt is de naadloze integratie met Windows 10, Windows Defender, Office 365 en dus ook apparaatbeheer via Intune. Doordat de browser verbonden is met al deze systemen die samen de computer beheren en beschermen kan er een enorm gestroomlijnde, zakelijke en veilige ervaring gerealiseerd worden voor de eindgebruiker. Zo zoekt Edge tijdens het browsen continu naar mogelijke bedreigingen en worden downloads al in de browser gescand op virussen, dus nog voordat ze het apparaat bereiken. Verder kan Edge erg snel zijn werk doen, doordat hardware-acceleratie in Windows 10 wordt ondersteund en blijft het gebruikte geheugen en schijfgebruik laag (afbeelding 1 en 2).

Enterprise browser (Security)

Wat maakt een Enterprise browser anders dan een consumentenversie?
In eerste instantie de prijs en als tweede de beheersbaarheid van instellingen. Om centraal beheer te realiseren bieden browserontwikkelaars een betaalde versie van hun browsers aan, zodat beheerders beleid op kunnen stellen voor zakelijk gebruik. Denk hierbij aan het blokkeren van diverse websites, het instellen van startpagina’s of het vooraf filteren van zoekresultaten. Microsoft Edge biedt dit met Intune in één centrale ervaring voor de eindgebruiker. Ook wordt een Internet Explorer-modus geboden voor ondersteuning van oudere web applicaties.

Privacy 

Privacy en AVG is een onderwerp dat de gemoederen flink bezig houdt, maar waar de techniek erachter vaak moeilijk begrepen wordt of inzichtelijk is. Edge waagt een poging om dit een stuk simpeler te maken. Als één van de weinige browsers wijst Edge standaard Trackingverzoeken van websites af. Verder isoleert Edge advertentie-onderdelen op websites, zodat zij geen gegevens (over jou) met elkaar uit kunnen wisselen. Dit zijn slecht een paar voorbeelden van de legio aan technische snufjes waardoor de privacy van uw eindgebruikers én uw bedrijfsgegevens gewaarborgd worden.

Inbegrepen in uw licentie

Wat veel van onze klanten zich niet realiseren is dat de Enterprise versie van Edge gewoon bij uw Office 365 abonnement zit inbegrepen! Je kunt vandaag dus al aan de slag met een browser waarmee een volwaardige zakelijke oplossing aangeboden kan worden aan de eindgebruikers. Of dit nu op het gebied is van veiligheid op het web, het afschermen van privacygevoelig informatie of het inrichten van een gelikte start-ervaring.