Cloud Printing

Altijd en overal veilig printen

Je printpark onderhouden en beheren kan soms erg tijdrovend zijn. Met het implementeren van een van onze Cloud Printing Management Systeem kun je tijd, geld en energie besparen. Op deze manier kan de focus verplaatst worden naar zaken die écht belangrijk zijn.

Cloud Printing = gemak

Je kent het wel: een gebruiker heeft een nieuwe computer en hierop moet eerst de printer worden geïnstalleerd. Een gastgebruiker wil graag een A4-tje afdrukken, maar zit op het gastnetwerk en kan niet printen. Of je wilt graag gebruikers veilig laten printen, maar je hebt geen zin om al die printcodes iedere keer te moeten resetten. Met Cloud Printing wordt dit allemaal geautomatiseerd en versimpeld zodat jij meer tijd overhoudt en de gebruiker meer gebruiksgemak ervaart!

Automatische installatie

In combinatie met onze apparaatbeheeroplossingen worden de toegewezen printers automatisch geïnstalleerd op het apparaat van de gebruiker in kwestie. Hierbij is te bepalen wat de voorkeursprinter is, of er zwart/wit en of dubbelzijdig geprint moet worden en of veilig printen wel of niet wordt verplicht. 

Apparaatonafhankelijk

Onze printmanagementsoftware werkt met vrijwel alle fabrikanten. Zo zit je niet vast aan één leverancier of ben je niet verplicht bij het afnemen van een printer ook gelijk de software van deze fabrikant af te moeten nemen. Daarnaast biedt het flexibiliteit bij het eventueel uitbreiden van het printerpark én kunnen gebruikers nog altijd op alle printers in de organisatie printen op een universele manier. 

Veilig en mobiel

Veilig printen is één van de basisbehoeftes in de huidige printstrategie. Zo wordt voorkomen dat documenten onbeheerd in de printer blijven liggen en pas worden afgedrukt op het juiste moment. Onze printoplossingen voorzien in een gecentraliseerd veiligheidssysteem waarmee gebruikers één authenticatie methode hebben op alle printers in de organisatie. Dit werkt bovendien zelfs buiten de organisatie waardoor printopdrachten altijd kunnen worden uitgevoerd, óók als men niet op locatie is. Het vrijgeven van afdrukken vindt plaats met een pincode, smartcard of mobiele app en garandeert zo de veiligheid.

Ontdek waarom meer dan 650 onderwijsinstellingen in Nederland je voorgingen.

Neem contact met ons op. Je bent welkom voor een kop koffie of we komen graag vrijblijvend bij je langs.