Netwerk & Wifi

Hoe zit jouw schoolnetwerk eigenlijk in elkaar?

Het netwerk vormt de datasnelweg van je organisatie. Alle gegevens worden hierover vervoerd en we hebben te maken met medewerkers, leerlingen en gastgebruikers, maar ook (slimme) apparaten. Hoe beveiligen we dat allemaal en blijft het op piekmomenten ook goed werken? Bij ons bent u aan het goede adres!

Netwerkbeheer

Het netwerk is vaak een onderbelichte schakel in de IT-huishouding met grote veiligheidsrisico’s van dien. Het netwerk vormt dé brug naar het internet voor uw organisatie en is daarmee een potentieel doelwit voor aanvallen van buitenaf. Met netwerkbeheer van Plexsys bent u verzekerd van een veilige, maar ook flexibele netwerkimplementatie vanaf het modem van de internetprovider tot het werkstation of de tablet van de eindgebruiker. 

Monitoring en beheer

Onderdeel van de dienstverlening omvat het 24×7 monitoren van het netwerk, haar prestaties en eventuele incidenten. We installeren uw WiFi, internet, firewall, switches en beveiliging en zorgen voor de benodigde updates. Daarnaast zorgen wij voor het continue monitoren van uw netwerk en grijpen direct in wanneer dat nodig is, ook als de storing buiten onze directe dienstverlening valt, maar bijvoorbeeld bij de provider ligt. Natuurlijk wordt je daarvan direct op de hoogte gesteld. 

Draadloos

Het netwerk en het draadloos netwerk zijn twee aparte zaken. Het eerst gaat bekabeld en het tweede natuurlijk niet. Ook voor wifi-dekking, draadloze netwerken en metingen ben je bij ons aan het juiste adres. 

We zijn partner van de meest bekende en betrouwbare netwerkleveranciers ter wereld en voorzien dagelijks tienduizenden medewerkers en leerlingen in het onderwijs van een betrouwbare (draadloze) verbinding. 

Storingsdienst

Storingen op netwerkgebied zijn per definitie vaak urgent. Het overgrote deel van de problemen en incidenten kunnen op afstand worden opgelost. Er zijn scenario’s waarbij een bezoek op locatie echter noodzakelijk is in geval van defecten of andere locatie-afhankelijke oorzaken. In dat geval is onze storingsdienst in het gehele land snel ter plaatse om de connectiviteit en daarmee de primaire processen van de organisatie weer te herstellen.

Ontdek waarom meer dan 650 onderwijsinstellingen in Nederland je voorgingen.

Neem contact met ons op. Je bent welkom voor een kop koffie of we komen graag vrijblijvend bij je langs.