Apparaatbeheer

Een veilige, universele digitale werk- en leeromgeving voor al je gebruikers.

Iedere organisatie gebruikt andere software, heeft verschillende functies en maakt andere keuzes op gebied van beleid en informatiebeveiliging. Door een gedegen inventarisatie vertalen we de organisatie naar een technische implementatie met ruimte voor alle organisatiespecifieke zaken die daarbij horen.

Het resultaat is een maatgemaakte configuratie voor iedereen binnen de organisatie met de juiste software, beveiligingsinstellingen, energie-instellingen en lokale rechten die daarbij horen.

Energiebeheer

Bespaar aanzienlijk op energiekosten door een slim energiebeleid voor alle digiborden en Windows apparaten in de organisatie.

Monitoring & bewaking

We bewaken alles. Daar kun je vanuit gaan. Zo houden we indringers pro-actief buiten de deur en stellen je direct op de hoogte van incidenten of uitval en storingen.

Zorgeloos bewegen

Onze beheeroplossing werkt altijd en overal. Zo kunnen mobiele apparaten veilig worden gebruikt, óók buiten de school of onderweg.

De hele keten beveiligd:

Het apparaat van de gebruiker is de laatste schakel van de IT-keten die in de organisatie wordt gebruikt. Met apparaatbeheer van Plexsys worden organisatiegegevens tot op het apparaat beveiligd en wordt verlies of lekken van data voorkomen. Ook bij verlies of diefstal. Denk hierbij o.a. aan:

Bitlocker en datadragers

Met dataversleuteling met bitlocker in Windows is data die óp de PC of laptop staat beschermd en onleesbaar voor derden bij verlies of diefstal. Gebruik van USB-sticks is geblokkeerd.

Remote "wipe"

Organisatiegegevens kunnen op afstand worden gewist bij verlies, diefstal of uitdiensttreding. Oók op privé-apparaten.

Updates & upgrades

Digiborden, laptops én desktops worden periodiek automatisch voorzien van Windows updates en nieuwe softwareversies.

Servicedesk

Onze support professionals worden aan een klant gekoppeld en staan ook na de eerste implementatie klaar bij klantspecifieke vragen.

Hoe veilig zijn jouw werkstations?

Op het onderwijs komen allerlei richtlijnen en eisen m.b.t. veiligheid en compliance af. Hoe kun je daar nu en in de toekomst aan voldoen? We blijven ons hard maken voor een apparaatconfiguratie die aan alle moderne eisen voldoet en dat ook in de toekomst blijft doen:

Inzicht en ontwikkeling

We bewaken álle apparaten in de organisatie. Mist een apparaat al geruime tijd cruciale updates? Dan moet dit eerst worden opgelost alvorens het apparaat weer gebruikt kan worden. Plexsys hanteert “security baselines” waarin talloze beveiligingsmaatregelen worden genomen. Ook werken we met gerenommeerde IT-auditors om onze eigen implementaties te beoordelen en waar nodig bij te schaven.

Gebruiksgemak en integraties

De apparaatbeheer-implementaties van Plexsys zijn ontworpen met gebruikersgemak centraal. Waar vroeger de trend was zoveel mogelijk zaken voor eindgebruikers onbereikbaar te maken creeëren we juist ruimte voor gebruikers om een apparaat eigen te maken en de applicaties te gebruiken die men graag gebruikt. Zo blijft de beveiliging gewaarborgd én ervaart de gebruiker een prettige digitale omgeving met alle onderdelen die daarbij horen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?