Netwerkbeheer & wifi

Razendsnelle verbindingen met een uitstekende beveiliging en filtering.

Het netwerk is vaak een onderbelichte schakel in de IT-huishouding met grote veiligheidsrisico’s van dien. Het netwerk vormt dé brug naar het internet voor uw organisatie en is daarmee een potentieel doelwit voor aanvallen van buitenaf. Met netwerkbeheer van Plexsys bent u verzekerd van een veilige, maar ook flexibele netwerkimplementatie vanaf het modem van de internetprovider tot het werkstation of de tablet van de eindgebruiker.

Geavanceerde firewall

Zowel het externe als interne netwerk wordt ontworpen met veiligheid voorop. Zo wordt oneigenlijke toegang voorkomen zonder in te boeten op gebruiksgemak.

Monitoring & bewaking

We bewaken alles. Daar kun je vanuit gaan. Zo houden we indringers pro-actief buiten de deur en stellen je direct op de hoogte van incidenten of uitval en storingen.

Zorgeloos bewegen

Onze wifi-netwerken bieden superieure dekking waardoor iedereen vrij kan bewegen. Maar ook toegang van buitenaf kan veilig geregeld worden.

Onze pluspunten

DNS filtering

Schadelijke en ongepaste websites houden we bij de voordeur al tegen. Zo houden we het netwerk én de gebruiker veilig.

Gescheiden netwerken

Goed beheer schrijft veiligheid voor. We voorkomen dat een leerling via het netwerk bij de printer kan, maar een medewerker ook niet bij de alarminstallatie. Wel zo prettig.

We trekken aan alle touwtjes

Storing bij Ziggo? Wij nemen contact met hen op. Extra netwerkaansluiting nodig? Regelen wij. En we hebben ook switches en access points.

Servicedesk

Onze support professionals worden aan een klant gekoppeld en staan ook na de eerste implementatie klaar bij klantspecifieke vragen.

Voldoet jouw netwerk aan de huidige eisen?

Op het onderwijs komen allerlei richtlijnen en eisen m.b.t. veiligheid en compliance af. Hoe kun je daar nu en in de toekomst aan voldoen? We helpen je in 6 stappen naar een netwerk dat aan alle moderne eisen voldoet en dat ook in de toekomst blijft doen:

1) Inventarisatie

We bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw netwerk en brengen de locatie(s) en het aantal gebruikers in kaart.

2) Ontwerp

Op basis van de eisen en een site survey stellen we een technisch ontwerp met een bijbehorende kostenraming voor je netwerk op.

3) Voorbereiding

We geven tot in detail inzicht in het proces en de planning. Ook weet je precies wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft en wat we van jou en je organisatie verwachten.

4) Migratie

We migreren je netwerk per vleugel of verdieping en op het moment dat dit het minste impact heeft op je organisatie.

5) Testen

Na een acceptatietest is je nieuwe netwerk direct klaar voor gebruikt. Ook monitoring en bewaking is direct ingericht.

6) Beheer

We monitoren je netwerk 24/7 op basis van een heldere SLA. Daarbij gebruiken we geavanceerde software en waarschuwingssystemen. Zo blijven we problemen voor. Ook onderhoud voeren we pro-actief uit.

Dashboard, rapportages en meer

We snappen dat het spannend is om het onderhoud en beheer van je netwerk uit handen te geven. Maar onze implementaties zijn geen black box. Via een dashboard heb je 24/7 inzicht in de status van je netwerk en kan je meekijken over de schouders van de support engineers die jouw netwerk onderhouden en beheren. Natuurlijk voorzien we je ook van periodieke rapportages en evalueer je regelmatig met jouw vaste contactpersoon. Tot slot ondersteunen we je met tools en kennis om de eerstelijnssupport aan gebruikers naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?