10 juni 2024

Voorbereiden op uitfasering Windows 10

Wat betekent het einde van de ondersteuning van Windows 10?

Wanneer Windows 10 het einde van de ondersteuning bereikt, zal Microsoft geen bugfixes meer verstrekken voor problemen, beveiligingsoplossingen voor kwetsbaarheden, tijdzone-updates of technische ondersteuning voor mogelijke problemen. 

Zoals vermeld op de informatiepagina over de release van Windows 10, is versie 22H2 de laatste versie van Windows 10. Alle edities van Windows 10, versie 22H2, blijven ondersteund met maandelijkse beveiligingsupdates tot 14 oktober 2025.  

Binnen minder dan twee jaar vindt het einde van de ondersteuning (EOS) voor Windows 10 plaats. Wij willen u nu alvast informeren over de overstap naar een modern systeem. Het brengt namelijk grote risico’s als uw organisatie gebruikmaakt van software die niet meer wordt ondersteund en daardoor geen beveiligingsupdates meer ontvangt. Organisaties die verouderde software blijven gebruiken, lopen het risico op aanzienlijke beveiligingsproblemen en mogelijke schending van regelgeving.

Windows 11 is het meest veilige Windows ooit. Haar uitgebreide mogelijkheden, waaronder Copilot in Windows, zijn ontworpen om organisaties beschermd en productief te houden. Deze maatregelen omvatten ingebouwde geavanceerde versleuteling, gegevens- en referentiebeveiliging, robuuste systeembeveiliging en netwerkveiligheid, en intelligente bescherming tegen zich ontwikkelende bedreigingen. 

Hoe maken we bij Plexsys de overstap en wat moet je zelf doen?

Alle apparaten die Windows 11 geschikt zijn zullen door ons tijdig in een updatecyclus worden meegenomen. Deze trajecten worden met onze klanten vooraf goed afgestemd om een soepele overstap te kunnen garanderen en hierbij eindgebruikers goed te informeren. 

Er zijn echter ook apparaten die dermate verouderd zijn dat ze een hardwarebasis hebben die niet door Windows 11 ondersteund wordt. Het is ten zeerste aan te raden deze te vervangen. Plexsys heeft hier een uitgebreid aanbod in, maar we kunnen uiteraard ook adviseren als je al een hardwareleverancier hebt. Neem in dat geval contact met ons op.

Extended Security Update-programma voor Windows 10

Hoewel we ten zeerste aanraden over te stappen naar Windows 11, begrijpen we dat er voor sommige van onze klanten omstandigheden kunnen zijn die ervan weerhouden Windows 10-apparaten te vervangen vóór de EOS-datum. Daarom zal Microsoft Extended Security Updates aanbieden. 

Net als het Windows 7 ESU-programma kan uw organisatie een jaarabonnement op beveiligingsupdates aanschaffen. Het jaarlijkse engagement is vernieuwbaar voor drie jaar. Apparaten die zijn ingeschreven voor ESU’s zullen maandelijkse beveiligingsupdates ontvangen om deze Windows 10-pc’s veilig te houden. 

Het ESU-programma voor Windows 10 zal kritieke en/of belangrijke beveiligingsupdates bevatten. ESU’s omvatten geen nieuwe functies, updates die op verzoeken van klanten zijn of verzoeken tot ontwerpwijzigingen. Technische ondersteuning buiten de ESU zelf is ook niet beschikbaar. 

  • Voor Windows 365-klanten worden ESU’s verstrekt voor de Windows 10-apparaten die verbinding maken met een Cloud-pc met Windows 11, zonder extra kosten. 
  • Als je een Windows 10-installatie uitvoert in Azure Virtual Desktop, zijn ESU’s ook beschikbaar zonder extra kosten op die virtuele machines (verbruik niet inbegrepen).  
Share this article:
Facebook
Pinterest
WhatsApp

More posts

10 juni 2024
Binnen minder dan twee jaar vindt het einde van de ondersteuning (EOS) voor Windows 10 plaats. Wij willen u nu alvast informeren over de overstap naar een modern systeem.
25 mei 2024
Neem repetitieve taken weg en creëer meer tijd voor taken waar uw medewerkers écht waarde toevoegen