9 januari 2023

Microsoft Stream – het vernieuwde video platform van Microsoft 365

de toekomst van video in Microsoft 365 met AI

AI-aangedreven videobewerking van webcam- en schermopnamen

Het is niet altijd eenvoudig om snel een webcam- of schermopname te maken. Wanneer u een video maakt, of het nu een update over een product is, een productdemonstratie of een instructievideo, struikelt u waarschijnlijk over enkele zinnen en merkt u te veel vulwoorden zoals ‘uhh’ of ‘ahh’ op in uw uiteindelijke opname. Binnenkort kunt u gewoon doorgaan met opnemen en zal AI de beste opnames bepalen en de uiteindelijke versie samenhangend en schoon maken. Verwijder automatisch ‘uhms’, ‘uhs’, vulwoorden en pauzes. Voor verdere opschoning kunt u zelfs woorden uit het transcript verwijderen om een deel van de opname te bewerken. Deze functie bespaart tijd en vermindert de frustratie van opnemen en bewerken van video’s op het werk. Deze functies, beschikbaar in Stream en Clipchamp, worden verwacht in fasen te worden uitgebracht gedurende 2024.

CoPilot in Stream

Copilot in Stream stelt u in staat snel te kunnen communiceren met video’s binnen uw organisatie, of het nu gaat om de nieuwste Teams-vergaderopname, Town Hall, productdemo, instructievideo of on-site video’s van frontliniemedewerkers. Copilot helpt u om in enkele seconden te krijgen wat u nodig heeft uit uw video’s! U kunt het gebruiken om:

  • Een samenvatting te maken van elke video om relevante punten te identificeren die u moet bekijken.
  • Vragen stellen om inzichten te krijgen uit lange of gedetailleerde video’s.
  • Locaties vinden waar mensen, teams of onderwerpen worden besproken en naar dat punt in de video springen.

Copilot in Stream is algemeen beschikbaar vanaf februari 2024 voor klanten met een Microsoft 365 Copilot-licentie. Meer informatie.

 

Verbeterde schermopname

Bij het maken van een instructie- of demovideo wilt u een tool die het maken van een schermopname eenvoudig en rechttoe rechtaan maakt. Nu is het eenvoudig om gepolijste, professionele schermopnamen te maken met Stream. Bij het starten van een schermopname vanuit Stream kunt u uw lay-out van het scherm delen en de webcam kiezen, inclusief de vorm van uw picture-in-picture. Bovendien is uw autocue slechts één tik verwijderd, dus u hoeft niet alle punten te onthouden, laad gewoon uw script of punten in voordat u begint met opnemen. Deze functies helpen u boeiende, gepolijste video’s te maken.

Inline video-afspelen over Microsoft 365-apps

De mogelijkheid van inline video-afspelen is toegevoegd aan veel Microsoft 365-apps om u productief te houden en taakwisselingen te minimaliseren. Inline afspelen is nu beschikbaar in Teams, PowerPoint, Word, OneNote, Loop, Forms en Viva Engage, en komt binnenkort naar Outlook. Met verbeterd video-afspelen rechtstreeks in uw documenten kunt u productief blijven werken. 

Beschikbaarheid van inline afspelen in Microsoft 365-apps:

Stream video-opnamen in Outlook

Het opnemen en verzenden van video’s in e-mails is een geweldige manier om een boodschap over te brengen die moeilijk te verwoorden is. Video’s kunnen u helpen complexe ideeën beter uit te leggen, te demonstreren hoe u een product of dienst gebruikt, of gewoon een persoonlijke tint aan uw bericht toe te voegen.

De mogelijkheid om korte video’s en schermopnamen rechtstreeks vanuit Outlook op te nemen terwijl u een e-mailbericht opstelt wordt ook toegevoegd. Tik eenvoudig op het camerapictogram en begin met opnemen, wanneer u klaar bent, verschijnt de video in de e-mail die u aan het opstellen bent. Wanneer u dit naar mensen binnen uw organisatie stuurt via Outlook op het web, kunnen ze de video direct inline bekijken. De opnamen die u maakt in Outlook worden opgeslagen in uw OneDrive. Deze functie is inmiddels voor de meeste van onze klanten beschikbaar vanaf maart 2024.

 

Stream-app in Teams

De Stream-app in Teams is bijgewerkt, zodat deze u nu naar de Stream-startpagina brengt in plaats van Stream (Classic). Met deze wijziging kunt u direct naar alle video’s gaan die u heeft gemaakt, favoriet heeft gemaakt of die met u zijn gedeeld, zonder Teams te verlaten.

 

Deel op:
Facebook
Pinterest
WhatsApp