4 juli 2024

Vakantie-updates Microsoft 365

Updates en nieuwe functies die rond de zomervakantie worden uitgerold.

Vakantie-updates Microsoft 365

Met de zomervakantie in zicht werpen we graag nog even een blik op nieuwe functies en updates die recent zijn uitgerold óf er spoedig aankomen:

Deellinks met een verloopdatum

Het delen op SharePoint en OneDrive met anderen is een handige functie om ook collega’s of mensen buiten de werkruimtes toegang te geven tot documenten en stukken. Wat hier – tot op heden – aan ontbrak was dat toegang altijd handmatig weer moest worden weggenomen. Dat gebeurde niet of niet altijd wat een wildgroei van “extra rechten” met zich meebracht. Microsoft heeft recent een functie toegevoegd waarmee een vervaldatum kan worden opgegeven bij het maken van een deellink. Hierbij wordt de toegang tot het document automatisch ingetrokken na de opgegeven periode. 

SharePoint Brand Center

Steeds meer onderwijsorganisaties hebben in de afgelopen jaren aandacht besteed aan een professionele huisstijl waarbij kleuren, logo’s, lettertypes en professionele afbeeldingen een rol spelen om in uitingen de organisatie-identiteit uit te dragen. Het is dan wel mooi als deze identiteit ook in de Microsoft 365 omgeving wordt meegenomen. De mogelijkheden die de SharePoint-omgeving tot op heden had om dit te doen waren er wel, maar altijd beperkt. Met de komst van het Brand Center (vanaf ca. september) is het mogelijk om kleuren, logo’s én lettertypes aan te passen en zodoende de “look and feel” van de omgeving overeen te laten komen met de huisstijl. 

Standaard SharePoint
SharePoint met aangepaste huisstijl

Microsoft Designer uitgesteld

Het is Microsoft niet gelukt de eigen deadline voor het koppelen van Microsoft Designer functionaliteit aan de onderwijslicenties (A3 en A5) voor elkaar te krijgen. Dit zou per 23 juni j.l. aan de orde zijn, maar is nog bij veel van onze klanten niet geactiveerd. Ons is aangeraden “nog even geduld” te hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zal Designer vanaf het nieuwe schooljaar zeker beschikbaar zijn. 

Deel op:
Facebook
Pinterest
WhatsApp